Gratis tips

Laag in je energie? Waarom je steeds zo moe bent

Laag in je energie? Waarom je steeds zo moe bent

We zijn allemaal wel eens moe. Omdat je een drukke dag gehad hebt, slecht geslapen hebt of je druk gemaakt hebt. Van deze alledaagse moeheid herstel je met een paar goede nachten over het algemeen weer. Maar wat als je vermoeidheid langer duurt en niet zomaar verdwijnt? Terwijl je voor je gevoel wel voldoende slaapt, beweegt en gezond eet. Dan is het goed om je klachten serieus te nemen en op zoek te gaan naar de oorzaken. Misschien herken je jezelf in één van onderstaande oorzaken en vind je hier een aantal oplossingen?

lees verder
Je bent niet je gedachten

Je bent niet je gedachten

Eén van de belangrijkste veroorzakers van stress zijn onze eigen gedachten. Dagelijks hebben we gemiddeld 60.000 tot 80.000 gedachtes, dat is 1 gedachten per 1,2 seconde. Je wordt constant overvoerd door een stroom aan gedachten. Die gedachtes zijn er, zelfs als je niet wilt dat ze er zijn. Een belangrijk principe van mindfulness is: je bént niet je gedachten. Je bent ook niet je gevoelens, je lichaam en je reacties.

lees verder
Wat is Mindfulness?

Wat is Mindfulness?

Er is maar één moment dat werkelijk bestaat. Dat is het NU. Toch zijn we in ons hoofd vrijwel nooit in het NU. Dat is best zonde omdat het NU-moment het enige moment is waarop je veranderingen in je leven kunt aanbrengen om het beter en mooier te maken. Met onze aandacht zitten we vaak in het verleden of in de toekomst, of we raken afgeleid door de vele prikkels om ons heen. Op het moment dat je nadenkt over het verleden of de toekomst, ben je energie aan het sturen naar iets waaraan je niets (meer) kunt veranderen. Je verliest daarmee een hoop energie die je had kunnen steken in het veranderen van je leven op dit moment. Mindfulness helpt je om met aandacht te leven.

lees verder
Waarom chronische stress zo gevaarlijk is?

Waarom chronische stress zo gevaarlijk is?

Een leven zonder stress bestaat bijna niet meer. Stress kan zichtbaar en voelbaar zijn, bijvoorbeeld als je een drukke baan hebt, of in een relatie zit waar overduidelijk veel spanning is, als je geldzorgen hebt of langdurig een zieke moet verzorgen. Allemaal situaties waarbij stress een logisch gegeven is en burn-out en uitputting op de loer liggen. Chronische stress en burn-out nemen bijna epidemische vormen aan in onze maatschappij en ook al op jongere leeftijd. Wat is stress en wat zijn de gevolgen van chronische stress en hoe kun je stress verminderen?

lees verder
Magnesium geeft energie en helpt ontspannen

Magnesium geeft energie en helpt ontspannen

Magnesium is een essentieel mineraal dat we door stresss en een ongezonde leefstijl bijna allemaal tekortkomen. Als dit tekort lang duurt kan het leiden tot serieuze klachten als diabetes type 2, chronische vermoeidheid, spijsverteringsklachten en concentratieproblemen. Volgens de WHO (Wereld Gezondheids Organisatie) haalt zeker 20% van de volwassenen in west-Europa de dagelijkse inname niet en riskeert dus een magnesiumtekort.

lees verder