Home » Gratis tips » Mindfulness » Mindfulness video’s
mindfulness

Mindfulness video’s

door | 16 apr, 2021 | Mindfulness

Bekijk de video’s hieronder

Over mij

Vele studies, cursussen en boeken verder kwam ik erachter dat hoe meer kennis er is, hoe minder we weten en hoe moeilijker het is om de juiste informatie te vinden. Graag deel ik de kennis die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan met je en ontzenuw ik soms vastgeroeste misverstanden over slaap, voeding, beweging en ontspanning.

Gerelateerde artikelen

Wat is Mindfulness?

Wat is Mindfulness?

Er is maar één moment dat werkelijk bestaat. Dat is het NU. Toch zijn we in ons hoofd vrijwel nooit in het NU. Dat is best zonde omdat het NU-moment het enige moment is waarop je veranderingen in je leven kunt aanbrengen om het beter en mooier te maken. Met onze aandacht zitten we vaak in het verleden of in de toekomst, of we raken afgeleid door de vele prikkels om ons heen. Op het moment dat je nadenkt over het verleden of de toekomst, ben je energie aan het sturen naar iets waaraan je niets (meer) kunt veranderen. Je verliest daarmee een hoop energie die je had kunnen steken in het veranderen van je leven op dit moment. Mindfulness helpt je om met aandacht te leven.

lees verder
Je bent niet je gedachten

Je bent niet je gedachten

Eén van de belangrijkste veroorzakers van stress zijn onze eigen gedachten. Dagelijks hebben we gemiddeld 60.000 tot 80.000 gedachtes, dat is 1 gedachten per 1,2 seconde. Je wordt constant overvoerd door een stroom aan gedachten. Die gedachtes zijn er, zelfs als je niet wilt dat ze er zijn. Een belangrijk principe van mindfulness is: je bént niet je gedachten. Je bent ook niet je gevoelens, je lichaam en je reacties.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin