Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte!

Alles wat je eet, drinkt, denkt en voelt heeft invloed op je gezondheid

Voel jij je futloos en heb je weinig energie?

Iedereen kent dat gevoel wel, je voelt je moe, bent niet vooruit te branden en je hebt helemaal nergens zin in. Maar wat als je hier langere tijd last van hebt, of heel vaak? Dan is er een probleem met je energiebalans. Dat kan verschillende oorzaken hebben, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Bij fysieke oorzaken kun je bijvoorbeeld denken aan te weinig slaap, ongezonde voeding, een allergie of overgevoeligheid. Mentale of emotionele problemen als bijvoorbeeld onrust thuis of op het werk, stress, piekeren en je zorgen maken kunnen ook  erg veel energie kosten.

Ben je niet tevreden met je gewicht, maar het lukt je maar niet om af te vallen?

Je hebt al verschillende pogingen gedaan om af te vallen en verschillende nieuwe dieet trends uitgeprobeerd, maar toch is het je niet gelukt om af te vallen of zitten de kilo’s er naar een paar maanden weer aan? Val je weer terug in oude gewoontes? Afvallen is vooral een mentale kwestie. Het gaat om inzicht in ongezonde voedingpatronen en verandering van gedrag. Weten waarvoor je het doet. Maar soms zijn er ook andere oorzaken waardoor het maar niet lukt om af te vallen zoals bijvoorbeeld een verstoring in de darmflora of een verstoring in de hormoonhuishouding door stress of de overgang.

Heb je regelmatig last van stress of het gevoel dat je overspannen bent?

Stress is een nuttige reactie van ons lichaam op stressoren die we in ons dagelijks leven tegenkomen. Kortdurende stress is gezond. Het wordt pas een probleem als stress chronisch wordt of als de balans tussen draagkracht en draaglast verstoord is. Door prestatiedruk op je werk, het gevoel dat je alle ballen in de lucht moet houden, alle prikkels van social media. Je leeft grotendeels op de automatische piloot. Daardoor heb je het gevoel niet echt te kunnen genieten van de dingen die echt belangrijk zijn in je leven. Je bent niet de enige. Stress is namelijk de meest voorkomende beroepsziekte in Nederland. Langdurige stress veroorzaakt mentale en fysieke schade. Maar uitval door stressklachten kan zeker voorkomen worden door tijdig in te grijpen en de dieperliggende oorzaken aan te pakken.

Hoe zou het zijn als je…

N

regie hebt over je eigen leven?

N

lekkerder in je vel zit?

N

balans ervaart in je leven?

N

minder piekert?

N

grip hebt op stress?

N

energie hebt?

N

je beter slaapt?

N

een gezonder gewicht hebt?

N

leeft volgens een gezonder voedingspatroon?

N

elke dag voldoende beweegt?

Ik help je stap voor stap naar een duurzame gedragsverandering.

“Hoop niet dat het gemakkelijker wordt, zorg dat je jezelf verbetert.
Hoop niet op minder uitdagingen, zorg voor meer vaardigheden.
Hoop niet op minder problemen, zorg voor meer inzichten en meer wijsheid.”

-Jim Rohn-

Diploma’s en certificaten

Ik heb ruime ervaring in het coachen en ik heb me de afgelopen 10 jaar op diverse vlakken bijgeschoold om op een holistische manier te kunnen coachen en trainen.

N

Natura Foundation - Certificaat workshop Slaapproblemen: oorzaken en herstel

N

MARK Academy - Diploma Post-HBO Leefstijlcoach en Leefstijltrainer

N

Balansanté - Diploma Mindfulness Trainer Basis

N

Opleiding “Transformational Breath” Ademcoaching

N

Yoga Moves - Diploma Yoga docent

N

Instituut voor RET - Diploma RET (Rationeel, Emotieve Training)

N

Phoenix Opleidingen - Diploma Post-HBO Opleiding Transactionele Analyse, NLP, Systemisch werk

Als leefstijlcoach ben ik lid van de beroepsvereniging voor leefstijlcoaches (BLCN) en als categorie 1 mindfulnesstrainer aangesloten bij de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers (VMBN).

Van doen naar zijn, van denken naar voelen, van overleven naar leven

Meer ontspannen

Meer ontspannen is erg belangrijk. Hierdoor kun je meer genieten van de kleine dingen in het leven doordat je minder piekert en beter om kunt gaan met stress.

Fitter en energieker

Fitter en energieker zijn doordat je iedere dag gezond eet en voldoende beweegt Ook leer je om te gaan met ongezonde verleidingen.

Patronen doorbreken

Je hebt meer grip gekregen op je eigen sabotagetechnieken en tools gekregen om niet weer terug te vallen in je oude  patronen.

Ervaringen van mijn klanten

Ik vond het erg fijn om Sylvia als begeleider te hebben, vind haar stem prettig en ontspannend en haar ervaring is verdiepend. Ze heeft ook een brede interesse buiten mindfulness, die ze inzet waar het kan en koppelingen maakt.

Anoniem

Deelnemer 8-weekse training Mindfulness

Sylvia heeft me geholpen om mijn belemmerende overtuigingen om te buigen en andere keuzes te maken om zo beter om te leren gaan met mijn fysieke klachten.

Lilly

Deelnemer coachingstraject

Investeer nu in jezelf

Wanneer jij ervoor kiest om in jezelf te investeren, zijn er verschillende trajecten die kunt volgen bij De Body and Mind Academy. Verandering van je gedrag heeft tijd nodig om in te slijten. Stap voor stap integreer je dit in je leven, op jouw manier en op jouw tempo.

In een gratis kennismakingsgesprek maken we een inschatting van onze manier van samenwerken. Gaan we aan de slag, dan inventariseren we je huidige situatie en je gewenste doel en welke aandachtsgebieden we meenemen in de coaching.

Wat jouw doel ook is, het doel van de Body and Mind Academy is om jou op weg te helpen, te motiveren, te stimuleren, te inspireren op weg naar een gezond en gelukkig leven. Om samen stappen te zetten op het gebied van voeding, beweging, slaap, ontspanning, gedrag en mindset. Het allerbelangrijkste is dat je open staat om aan de slag te gaan en je eigen leerproces durft aan te gaan.

De Quickscan Vitaliteit

Inhoud Quickscan Vitaliteit:

De Quickscan Vitaliteit duurt 1,5 uur. Van te voren vul je thuis een vragenlijst in (integrale vitaliteitscheck). Daarnaast hou je gedurende een week je eet, drink,- beweeg- en andere leefgewoontes bij in een dagboekje. Aan de hand van jou gegevens gaan we de Quickscan doen. Omdat meten weten is, nodig ik je uit op de weegschaal en maken we een analyse van je lichaamssamenstelling (gewicht, vetpercentage, BMI).

Resultaat:

Na deze Quickscan heb je inzicht in je mentale fitheid, je sociaal-emotionele balans, je fysieke gesteldheid en je weet je hoe het zit met jouw zingeving en zelfsturing. Je weet hoe je zelf aan de slag kunt om verbetering aan te brengen in je voeding, beweging, slaap, ontspanning en mindset.
vragenlijst in (integrale vitaliteitscheck). Daarnaast hou je gedurende een week je eet, drink,- beweeg- en andere leefgewoontes bij in een dagboekje. Aan de hand van jou gegevens gaan we de Quickscan doen. Omdat meten weten is, nodig ik je uit op de weegschaal en maken we een analyse van je lichaamssamenstelling (gewicht, vetpercentage, BMI).

Prijs:

€125,-

Traject De Knop Om

Inhoud pakket Start:

Aan de hand van de resultaten van de Quickscan inventariseren we je huidige situatie en je gewenste doel en welke aandachtsgebieden we meenemen in de coaching. We werken aan gedragsverandering door onder andere thuisopdrachten. De eerste nieuwe gewoontes gaan beklijven. Het lukt om een aantal nieuwe routines in te bouwen. We werken aan de eerste ‘obstakels’ die je hierbij eventueel tegenkomt.

Resultaat:

  • Heb je veranderingen aangebracht op het gebied van beweging, ontspanning en voeding
  • Weet je hoe je je energie in balans kunt houden
  • Je maakt andere keuzes omdat je weet wat goed voor je is
  • Je weet wat belangrijk is voor jou

Aantal sessies:

3 sessies van max. 1.5 uur

Prijs:

€350
– Aanvullende losse sessies: €75,-

Korting:

Heb je de Quickscan gedaan dan ontvang je €100,- korting op pakket Start

Bonus:

Meditaties op mp3

Traject Natuurlijk in Balans

Inhoud traject In Balans:

Aan de hand van de resultaten van de Quickscan inventariseren we je huidige situatie en je gewenste doel en welke aandachtsgebieden we meenemen in de coaching. We werken aan gedragsverandering en verandering van mindset door onder andere thuisopdrachten. Welke gedachtes, belemmerden jou bij het behalen van je doel?  Waarom viel je eerder altijd terug in oude/ongezonde gewoontes?  Welke vastgeroeste overtuigingen blokkeren jou? Waar word jij echt gelukkig van?

Resultaat:

  • Heb je blijvende veranderingen aangebracht op het gebied van beweging, ontspanning en voeding
  • Weet je hoe je je energie in balans kunt houden
  • Denk je anders over jezelf, waardoor je je anders voelt en je andere keuzes maakt.
  • Weet je wat belangrijk is voor jou en leef je hier ook naar.

Aantal sessies:

6 sessies van max. 1.5 uur

Prijs (inclusief Quickscan):

€650,-
– Aanvullende losse sessies: €75,-

Korting:

Heb je de Quickscan gedaan dan ontvang je €100,- korting op pakket Totaal

Bonus:

– Meditaties op mp3
– Terugvalpreventieplan

Veelgestelde vragen

Zijn de coachingsessies online of op locatie?

Dat stemmen we samen af. Persoonlijk kan bij mij of bij jou thuis of op en externe locatie.
Online vinden de sessies plaats via Zoom of Teams. Een online traject bestaat uit dezelfde stappen als een persoonlijk traject. De lichaamsmeting komt hiermee te vervallen of dien je zelf te laten uitvoeren (bijv. bij een sportschool).

Worden de sessies vergoed?

Voor de individuele Mindfulness sessies en groepstraining kom je voor een vergoeding of tegemoetkoming in aanmerking mits mits je aanvullende verzekerd bent. Voor de coaching op leefstijl kun je wellicht gebruik maken van je vrij te besteden ontwikkelingsbudget bij je werkgever.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om resultaat te behalen?

Dat is van te voren moeilijk aan te geven. De ene mens lukt het sneller om gedragsveraderingen eigen te maken dan de ander. De ene mens heeft meer last van belemmende overtuigingen dan de ander. Maar het is wel de bedoeling dat je zo snel mogelijk zelf verder kunt, zonder mij.

Is er een niet goed geld terug garantie?

Mocht je om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn dan kun je altijd stoppen met het traject en ontvang je een deel van je betaling terug of we kijken hoe we op een andere manier je kunnen compenseren.

It takes 21 days to create a habit, but it takes 90 days to create a lifestyle