Van doen naar zijn!

“Je kunt de golven niet beheersen, maar wel leren surfen op de golven” – Jon Kabat-Zinn

Voel je je gestresst of lukt het je maar niet om te ontspannen?

De wekker gaat, je staat moe op, de kinderen aankleden en naar school, snel naar je werk, te laat voor een vergadering, naar huis, boodschappen doen, eten koken, de kinderen naar bed. Druk, druk, druk. Het lijkt wel of er geen einde aan je to-do-lijst komt. Je hebt de neiging om maar door te gaan en ervaart aan het einde van de dag dat je uitgeput bent. En als je dan eindelijk op de bank zit heb je nog geen rust. Dus ervaar je spanning in je lichaam en het lukt je maar niet om te ontspannen. En hoe moe je ook bent, als je naar bed gaat, wil de slaap maar niet komen. De volgende ochtend word je moe wakker. En zo gaat het al maanden. Ook merk je dat je batterij langzaam leegloopt. Iedere week neem je jezelf voor om het anders te doen, maar dat lukt maar niet en je hebt geen idee hoe je uit deze vicieuze cirkel kunt komen.

Pieker je veel en maak je zorgen over de toekomst?

Vanaf het moment dat je wakker wordt staat je hoofd ‘aan’. Je piekert over bijna alles. Ook weet je van jezelf dat je erg veel behoefte hebt aan controle en er moeite mee hebt als situaties anders lopen dan je verwacht. Dit kost je veel energie. Verder heb je ook veel last van wat anderen van je vinden. Eindeloos piekeren over hoe je dingen anders had kunnen doen, zoals dat vervelende gesprek met die collega. Maar je kunt ook eindeloos piekeren over dingen uit het verleden. Verder weet je dat je valkuil is om het ‘goed’ te willen doen en door te willen gaan. Maar je moet van jezelf eerst alles gedaan hebben om rust te mogen nemen. Daardoor merk je vaak aan het einde van de dag dat je adem hoog zit en je hartslag hoog is. ’S nachts slaap je slecht omdat je ligt te piekeren.

Heb je last van neerslachtige gevoelens en merk je dat vast zit in oude reactiepatronen?

Je hebt regelmatig last van neerslachtige gevoelens en voelt je daarin erg alleen omdat je het idee hebt dat iedereen om je heen vrolijk en happy is. Als je terugkijkt op je leven dan kun je alleen maar de dingen zien die niet goed zijn gegaan en waarvan je spijt hebt. Daardoor zie je de toekomst ook somber in. Je wilt het graag anders doen, maar merkt ook dat je steeds weer in oude reactiepatronen terugvalt.

Hoe zou het zijn als je…

N

meer rust in je hoofd hebt?

N

lekkerder in je vel zit?

N

meer balans ervaart in je leven?

N

minder piekert?

N

meer grip hebt op stress?

N

je beter slaapt?

N

je meer kunt genieten van het leven?

N

je meer concentratie en focus hebt?

mMindfulness is simpelweg je volledig bewust zijn van het huidige moment. In de drukte van alledag vergeten we vaak te leven in het moment. We leven een groot deel van ons leven op de automatische piloot. Auto rijden, tanden poetsen en eten doen we op de vaak automatisch. Ondertussen zijn we met onze gedachten bij de dag van morgen of bij de boodschappen die nog gedaan moeten worden of zijn we bezig met iets wat gisteren gebeurd is. Door je aandacht op het NU te richten kun je bewust ervaren wat er op dat moment is en kun je beter bepalen wat je nodig hebt.  Als je bijvoorbeeld opmerkt dat je pijn in je nek voelt of stress ervaart,  haal je misschien een paar keer bewust en diep adem, masseer je je nek, of neem je een pauze.

Mindfulness kan je helpen om in deze jachtige wereld de rust te bewaren en leert je om anders om te gaan met de ‘golven’ van het leven. Je leert om situaties meer te aanvaarden zoals ze zijn en creëert zo ruimte om er op een andere manier naar te kijken, zonder erover te oordelen of er direct gevolg aan te hoeven geven.

Van  ‘doen’ naar ‘zijn’.

“”Mijn missie is om je te helpen om je bewustzijn te vergroten waardoor je gezondere keuzes kunt maken voor jezelf, voor je gezondheid, gezin en werk

Diploma’s en certificaten

Ik heb ruime ervaring in het coachen en ik heb me de afgelopen 10 jaar op diverse vlakken bijgeschoold om op een holistische manier te kunnen coachen en trainen.

N

Certificaat workshop Slaapproblemen: oorzaken en herstel, Natura Foundation

N

Diploma Post-HBO Leefstijlcoach en Leefstijltrainer, MARK Academy

N

Diploma Mindfulness Trainer, Centrum voor Mindfulness, Amsterdam

N

Opleiding “Transformational Breath” Ademcoaching

N

Diploma Yoga docent, Yoga Moves

N

Diploma RET (Rationeel, Emotieve Training), Instituut voor RET

N

Diploma Post-HBO Opleiding Transactionele Analyse, NLP, Systemisch werk, Phoenix Opleidingen

Ik ben als categorie 1 trainer aangesloten bij de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers VMBN, dit betekent dat je in aanmerking komt voor (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekering. Kijk hier voor een overzicht: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness

Van doen naar zijn, van denken naar voelen, van overleven naar leven

Meer ontspannen

Je voelt je meer ontspannen en je kunt genieten van de kleine dingen in het leven doordat je minder piekert en meer aanwezig kunt zijn in het moment.

Vaardigheden

Je hebt vaardigheden en tools gekregen om mindfulness in het dagelijks leven toe te passen, waardoor je zelfzorg kunt toepassen als je dreigt terug te vallen in oude patronen of met tegenslagen te maken krijgt.

Minder spanningsklachten

Je hebt minder spanningsklachten en je kunt beter met stress omgaan, waardoor je beter slaapt, lekkerder in je vel zit en je gelukkiger voelt.

Ervaringen van mijn klanten

Ik vond het erg fijn om Sylvia als begeleider te hebben, vind haar stem prettig en ontspannend en haar ervaring is verdiepend. Ze heeft ook een brede interesse buiten mindfulness, die ze inzet waar het kan en koppelingen maakt.
Anoniem

Deelnemer 8-weekse training Mindfulness

Sylvia heeft me geholpen om mijn belemmerende overtuigingen om te buigen en andere keuzes te maken om zo beter om te leren gaan met mijn fysieke klachten.
Lilly

Deelnemer coachingstraject

Van DOEN naar ZIJN

Wanneer jij ervoor kiest om in jezelf te investeren, zijn er verschillende trajecten die kunt volgen bij De Body and Mind Academy. Welk traject je ook kiest, het betekent een verandering van je gedrag. Dit heeft tijd nodig in te slijten. Stap voor stap integreer je nieuwe vaardigheden en gewoontes in je leven, op jouw manier en op jouw tempo.

Mindfulness leert je om anders om te gaan met de ‘golven’ van het leven. Het helpt je om beter om te gaan met stress en om meer rust te ervaren in je leven. Je komt dichter bij je gevoel, zonder erover te oordelen of er direct gevolg aan te hoeven geven. Je leert om situaties meer te aanvaarden zoals ze zijn en creëert zo ruimte om problemen op een andere manier te bekijken.

De Mindfulness Training duurt in totaal 8 weken, elke week werken we 1,5 uur Individueel of 2,5 uur in de groep samen aan oefeningen, meditaties en reflecties. Je krijgt een werkmap en je ontvangt audiobestanden om de oefeningen thuis te kunnen doen. Als je je aanmeldt dan is de verwachting dat je alle 8 sessies aanwezig kunt zijn en elke dag minimaal 30 minuten vrij kunt maken voor thuisbeoefening.

Vergoeding mindfulnesstraining door de zorgverzekering

Bij een zorgverzekering met aanvullende dekking kan bij sommige zorgverzekeraars aanspraak worden gemaakt op vergoeding van (een deel van) de kosten van een mindfulnesstraining.
Ga naar ZorgWijzer.nl voor een overzicht van de voorwaarden en vergoede bedragen per verzekeraar.

Tips voor andere mogelijkheden voor vergoeding

Vergoeding via de werkgever
Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, een ziekteverzuimbudget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling.
Via arbodiensten
Werkgevers via arbodiensten benaderen, via bedrijfsartsen en brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw) is een mogelijkheid.
Via UWV
Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen.

Workshop Mindfulness- de kracht van jou gedachten

Inhoud Workshop Mindfulness- de kracht van jou gedachten:

We hebben zo’n 40.000 to 60.000 gedachten per dag. Deze gedachten zijn zowel onbewust als bewust. Vaak denken we ook nog eens een aantal leren per dag hetzelfde. Zo’n 90% van onze gedachten is onbewust. Je gedachten bepalen hoe je de wereld ziet en hoe je daarin handelt omdat we de neiging hebben om ons te identificeren met onze gedachten. Daarnaast is zo’n 80% van onze gedachten negatief. Als we altijd hetzelfde denken en dat is voor een groot gedeelte negatief, dan ervaren we een groot gedeelte van ons leven als negatief.

Resultaat:

Na deze workshop heb je inzicht in waar gedachten vandaan komen. Welke gedachten jou domineren. Welk effect ze hebben op je lichaam en op je gevoel of emoties. Hoe je negatieve gedachten kunt veranderen en hoe je mind kunt trainen

Duur:

3 uur 

Prijs:

€40

Workshop Adem- de kracht van je ademhaling

Inhoud Workshop Adem- de kracht van je ademhaling:

Normaal gesproken gebruiken we ‘slechts’ 30% van onze longcapaciteit. Daarnaast ademen we vaak oppervlakkig of hoog in onze borst, zeker bij stress. Wanneer je een snelle en onrustige ademhaling hebt, dan is je hartslag hoger en kun je een gejaagd gevoel ervaren. Door je bewust te worden van je ademhaling en ademhalingstechnieken toe te passen kun je meer rust, balans en ontspanning in het dagelijks leven ervaren.

Resultaat:

Na deze workshop heb je inzicht in hoe de ademhaling werkt, in je eigen adempatroon en waarom een goede ademhaling belangrijk is. Je leert hoe je ademhaling kunt verbeteren en hoe je door middel van ademhalingsoefeningen je energie kunt verhogen of juist kunt ontspannen. Je hebt geoefend met verschillende ademhalingsoefeningen en kunt hiermee thuis aan de slag met behulp van apps.

Duur:

3 uur

Prijs:

€40

Mindfulnesstraining 8-weekse training (offline of online)

Inhoud Mindfulnesstraining 8-weekse training:

Een MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) training is begin jaren tachtig ontwikkeld door de amerikaanse hoogleraar en meditatiebeoefenaar Jon Kabat-Zinn. Deze training is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek in de medische biologie, gedragspsychologie en op oosterse wijsheden en meditatie en yoga. Mindfulness is het trainen van je aandacht en je bewustwording. Je kunt dingen pas veranderen als je je er bewust van bent. De kwaliteit van je aandacht bepaald voor een groot gedeelte de kwaliteit van je leven. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten, een stilte-ochtend of middag en oefeningen voor thuis. Tijdens de bijeenkomsten bespreken we de theoretische achtergronden en doen we mindfulness oefeningen die we na bespreken. Ook krijg je concrete tips om mindfulness in je dagelijks leven te integreren.

Resultaat:

Na 8 weken ben je je bewuster van de gedachten en overtuigingen die jou leven sturen, ben je meer in contact met je lichaam en de signalen die je lichaam afgeeft. Je vergroot je stressbestendigheid en focus en je geniet meer van elk moment.
Na af loop van de training heb je alle tools in handen om mindfulness een blijvend onderdeel van je leven te laten zijn.

Als je je aanmeldt, dan is de verwachting dat je 8 sessies aanwezig kunt zijn en elke dag minimaal 30 minuten vrij kunt maken voor thuisbeoefening.

Aantal sessies:

8 sessies van max. 2.5 uur

Prijs:

Prijs:
€499,- (inclusief stilte ochtend en ingesproken meditaties voor thuis

Korting:

Heb je de Workshop Mindfulness gedaan dan ontvang je €50,- korting op de MBSR training

Klankmeditatie/Soundrelaxation

Inhoud Klankmeditatie/Soundrelaxation:

Klankmeditatie is gebaseerd op het feit dat alles in de universele vibratie is. Het menselijk lichaam is ook vibratie. Klankmeditatie helpt ons contact te maken met ons hart en te ontspannen in onze diepste emoties. De vibraties creëren ruimte, zodat onze fysieke, mentale of emotionele niveaus kunnen worden aangeraakt, getransformeerd and geheeld. Je wordt uitgenodigd om uit de je hoofd en in je lichaam te komen en je over te geven aan de kracht van klank en trilling door midel van de klanken van de tibetaanse klankschalen, een symphonische gong, windgongen, een oceandrum en rainsticks.

Ben je nieuwsgierig naar het helende en ontspannende effect van klank en trilling? Meld je dan aan via de websites van Yoga Moves en Yoga Point

Duur:

1,5 uur

Prijs:

€20,- tot €30,-

Workshop Yin with singing bowls

Inhoud Yin with singing bowls:

In deze workshop ontdek je het effect van yin yoga in combinatie met de magische klanken en trillingen van tibetaanse klankschalen

Yin Yoga is een practice die 3 lichamen bij elkaar brengt: het fysieke, het astrale (gevoelens en emoties) en het mentale (gedachten). Yin is ook een oefening in bewustzijn en loslaten. Yin stimuleert de Chi flow door onze zachte weefsels in het lichaam en het stimuleert de mobiliteit in je gewrichten terwijl je de spieren ontspant. De combinatie van de diep ontspannende yin houdingen met de klank en vibratie van tibetaans klankschalen geeft een diepere ervaring en staat je toe om dieper in jezelf te zakken. De klank en de vibratie van de tibetaanse klankschalen zorgt ervoor dat blokkades kunnen worden losgelaten, dat de energie toeneemt en stress en spanning afneemt. Dit brengt het lichaam en de geest met elkaar in balans. Een meditatie en ademhalings technieken zullen onderdeel uitmaken van deze worskhop om lichaam en het zenuwstelsel te onstpannen.

Wil je de stilte in jezelf en het helende effect van klankschalen ontdekken? Meld je dan aan via de websites van Yoga Moves en/of Yoga Point.

Duur:

2.5 uur

Prijs:

€30,-

Masterclass WHM adem met klankschalen

Opsomming van de inhoud van de traject/pakket (bijvoorbeeld):

Inhoud Masterclass WHM adem met klankschalen (i.s.m. Jaime van der Lugt)
Ga mee op een innerlijke reis. Ervaar de stimulerende effecten van cacao, de krachtige invloed van ademwerk onder de muzikale begeleiding van klankschalen en koshi’s. Transformeer, reis en ervaar een diepe staat van zijn en ontspanning. 

Resultaat:

Na deze masterclass heb je de kracht van de adem ervaren, voel je meer ruimte in je lichaam en heb je een mooie innerlijke reis gemaakt met misschien een aantal waardevolle inzichten over jezelf.

Ben je nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan via de website van Yoga Point.

Duur:

2 uur

Prijs:

€25,-

Online training Mindfulness (nog in ontwikkeling)

Inhoud online training Mindfulness:

Dit is de ideale training voor als je graag thuis en in je eigen tempo aan de slag wilt met Mindfulness voor een minder stressvol en minder chaotisch leven. Bovendien hou je altijd toegang tot de inhoud van de cursus. Je kunt de oefeningen en inhoud dus zo vaak doen en bestuderen als je zelf wilt.
Bij elke week van de cursus horen verschillende oefeningen. Soms is dit een oefening die je altijd en overal kunt doen. Andere keren is dit een oefening waar je echt even voor moet gaan zitten. In dit geval krijg je vaak een video, of audio bestand bij de oefening. Je kunt de audio bestanden en video’s bekijken en luisteren op bijvoorbeeld: De Ipad of Ipod, je computer, je laptop, je smartphone.

Resultaat:

Na deze online training ben je je bewuster van de gedachten en overtuigingen die jou leven sturen, ben je meer in contact met je lichaam en de signalen die je lichaam afgeeft. Je vergroot je stressbestendigheid en focus en je geniet meer van elk moment. Na af loop van de online training heb je alle tools in handen om mindfulness een blijvend onderdeel van je leven te laten zijn.

Veelgestelde vragen

Is de Mindulness training online of op locatie?

Dat stemmen we samen af. Waar jij je het prettigst bij voelt. Online vinden de sessies plaats via Zoom of Teams Als je thuis een ruimte hebt waar je ongestoord kunt zitten is dat prima. Online de training volgen vergt meer discipline en focus. Bij het fysiek de training volgen ben je onderdeel van het groepsproces en de groepsdynamiek. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om ‘blended’ deel te nemen. Dat betekent sommige sessies online volgen en andere sessies fysiek aanwezig zijn.

Is mindfulness zweverig?

Nee, dit is één van de grootste misverstanden over mindfulness. Bijna alle oefeningen zijn wetenschappelijk bewezen. Mindfulness is geen religie of godsdienst. Mindfulness kun je zien als een levensfilosofie die je helpt om je bewustzijn te vergroten en gelukkiger te worden.

Is mindfulness voor iedereen?

Ja, iedereen kan beginnen met mindfulness. Of je nu oud of jong bent, man of vrouw. Mindfulness is het trainen van een spier, namelijk de aandachtsspier. Iedereen kan het leren!

Is er een niet goed geld terug garantie?

Mocht je om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn dan kun je altijd stoppen met het traject of de training en ontvang je een deel van je betaling terug of ik kijk hoe ik je op een andere manier kan compenseren.

It takes 21 days to create a habit, but it takes 90 days to create a lifestyle